صد و هفتاد و دومین شماره خردنامه؛

ویژه نامه نوروزی خردنامه همشهری منتشر شد

ویژه نامه نوروزی خردنامه همشهری منتشر شد

صد و هفتاد و دومین شماره خردنامه با آثار و گفتاری از سید محمد مهدی میرباقری، کریم مجتهدی، عماد افروغ، غلامرضا اعوانی، محی الدین حائری شیرازی، عبدالحسین ‌خسروپناه، موسی نجفی و... منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، صد و هفتاد و دومین شماره خردنامه با آثار و گفتاری از سید محمد مهدی میرباقری، کریم مجتهدی، عماد افروغ، غلامرضا اعوانی، محی الدین حائری شیرازی، عبدالحسین ‌خسروپناه، موسی نجفی، اصغر طاهرزاده، شیخ نعیم قاسم و الکساندر دوگین منتشر شد.

خردنامه در بخش های مختلفی از جمله باشگاه نویسندگان، گزارش خبری، مصاحبه ماه و معرفی کتاب و با پرونده هایی با عناوین «اندیشه ورزی زیر ذره بین»، «گذار از سیاستمداری به کارمداری»، «هنگامه تمدن نو» و «دیالکتیک حوزه و انقلاب» به چاپ رسیده است.

گفتگو با فقیه نظریه پرداز

آخرین شماره ماهنامه خردنامه در سال جاری با تصویری از آیت الله سید محمد مهدی میرباقری و با تیتر اصلی «فصلی نو در دولت سازی» راهی کیوسک های مطبوعاتی سراسر کشور شد.

خردنامه در ادامه دغدغه چند شماره اخیر خود، به سراغ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم و نظریه پرداز فقه حکومتی رفته و در گفتگوی محمد محسن راحمی با استاد میرباقری، «دولت سازی اسلامی» از منظر ایشان را بررسی کرده است. در کنار «مصاحبه ماه»، مطالبی به قلم شاگردان ایشان به رشته تحریر درآمده تا خوانندگان را هر چه بیشتر با ابعاد فکری این فقیه نظریه پرداز آشنا کند.

سه مصاحبه خواندنی

در بخش گزارش خبری سه مصاحبه خواندنی به چشم میخورد. گفتگو با معاون دبیر کل حزب الله لبنان و پرفسور الکساندر دوگین فیلسوف سیاسی روس و میزگردی با حضور سعید مستغاثی، سید محمد حسینی و محمد حسین ساعی در رابطه با سینمای انقلاب اسلامی از جمله قسمت های گزارش خبری شماره ۱۷۲ خردنامه است.

در بخش باشگاه نویسندگان دو مقاله مهم و تقریبا مفصل از حجت الاسلام مجتبی نامخواه و علی اشرف نظری به چشم می‌خورد. نامخواه در مطلبی با عنوان «بازتولید اسلام سرمایه داری در ایران امروز» به یکی از مقالات مجله سیاست نامه واکنش نشان داده و با دقت علمی گزاره «پیامبر اسلام یک کاپیتالیست رادیکال است» را نقد کرده است.

علی اشرف نظری نیز در مطلبی با عنوان «گفتمان مشروطیت، گفتمان ناسیونال سکولار» دو گفتمان هویتی صدر مشروطه را به همراه تحلیل ناسازه های گفتمانی این جریان را مورد نقد و بررسی قرار داده است.

خیلی دور، خیلی نزدیک

شاید بتوان به لحاظ ارتباط مفهومی دو پرونده «اندیشه ورزی زیر ذره بین» و «هنگامه تمدن نو» را در کنار هم دید. در پرونده نخست، ۱۳ اندیشمند عرصه علوم انسانی درباره وضعیت این حوزه در سال گذشته صحبت کرده اند و نقاط ضعف و قوت حرکت در مسیر علوم انسانی اسلامی را برشمرده اند. محمود دلفانی، رئیس آموزشکده‌ عالی روش‌شناسی علوم انسانی در پاریس، حجت الاسلام سید سلمان صفوی رئیس آکادمی مطالعات ایرانی لندن، غلام رضا اعوانی عضو فدراسیون جهانی فلسفه، آیت‌الله اسماعیل گندمکار، عضو علمی گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان و نجف لک زایی از جمله مصاحبه شوندگان در این پرونده هستند.

در پرونده «هنگامه تمدن نو»، مسیر پیش روی تمدن اسلامی از نگاه آسیب شناسانه متفکرانی همچون کریم مجتهدی، عماد افروغ، موسی نجفی، استاد اصغر طاهرزاده، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه و مهدی گلشنی مورد مداقه قرار گرفته است. تمامی این اشخاص میهمان جلد خردنامه در سال گذشته بوده اند.

«گذار از سیاست مداری به کار مداری» پرونده دیگری است که در ان ضرورت تفوق امر اجتماعی بر امر سیاسی مورد تاکید قرار گرفته و اتخاذ راهبرد نهضت خدمت رسانی و محرومیت زدایی به نیروهای انقلابی توصیه شده است.

«دیالکتیک حوزه و انقلاب»  عنوان آخرین پرونده این شماره خردنامه همشهری است. در این پرونده بایسته های حوزه انقلابی و نسبت آن با نهاد دولت در گفتگو با آیت الله حائری شیرازی، حجت الاسلام پیروزمند، حجت الاسلام ایزدهی و عبدالوهاب فراتی بررسی شده است. گفتاری از آیت الله بهشتی با عنوان قبای انقلاب بر تن روحانیت نیز در این پرونده به چاپ رسیده است.

ویژه نامه نوروزی خردنامه در ۱۶۴ صفحه به سردبیری جعفر حسن‌خانی منتشر شده است.

کد خبر 3923548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha